آموزش تصویری فیلرگیری موتورسیکلت به زبان ساده

در راستای تعمیرات موتورسیکلت که در مطالب گذشته به آن پرداختیم در این پست قصد داریم نحوه فیلرگیری موتورسیکلت را به زبان ساده برای شما آموزش دهیم.
آموزش تصویری فیلرگیری موتورسیکلت به زبان ساده

در راستای تعمیرات موتورسیکلت که در مطالب گذشته به آن پرداختیم در این پست قصد داریم نحوه فیلرگیری موتورسیکلت را به زبان ساده برای شما آموزش دهیم.

مقدمه:

مسلماً هر تعمیر کاری عمل فیلر گیری موتورسیکلت را بخوبی انجام می دهد چون کار خیلی سختی نیست و شما هم با الگوبرداری از آموزشی که ما در این پست برای شما قرار داده ایم می توانید بخوبی از پس اینکار بر بیایید. نشانه شل بودن بیش از حد فیلر این است که صدای اضافه ای از قسمت سرسیلندر به گوش میرسد ولی سفت شدن بیش از حد فیلر هیچ صدایی تولید نمیکند بلکه در کارکرد موتور مشکل ایجاد میکند، مثلا موتور سیکلت در هنگامی که کاملا سرد است به سختی روشن میشود و نیز از قدرت انجین کاسته میشود.

مطلب مشابه : دانلود بهترین کتاب رایگان آموزش تعمیر موتورسیکلت

فیلم آموزش فیلرگیری موتورسیکلت:

 

لینک دانلود این ویدئو

 

سیم پیچی

توی این پک فوق العاده، سیم پیچی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! سیم پیچی رو سریع یاد بگیر وحسابی پول دربیار! 

 

فیلرگیری چیست؟

به تنظیم فاصله بین دو سطح به واسطه هر ابزاری فیلر گیری گویند. آچار فیلر گیری در اصل ابزاری متشکل از صفحات فلزی با ضخامت های متفاوت بر اساس میلیمتر یا اینچ می باشد که در مقابل افزایش و کاهش دما کمترین میزان تغییر ضخامت را دارا می باشد. در شکل زیر تصویر اچار فیلر گیری را مشاهده می کنید:

آچار-فیلر-گیری1

نکته قابل توجه این هست که فیلر گیری زمانی باید انجام شود که انجین سرد باشد از نظر تئوری هم برای فیلر گیری باید ابتدا نشان( t ) که بر روی stator یا همون فلکه برق موتور حک شده رو با نشانی که روبروی اون بر روی case یا همون پوسته کارتل موتور که برای همین منظور وجود داره تنظیم و روبروی هم قرار داد و بعد از تیغه 0.08 میلی متر آچار فیلر برای تنظیم سوپاپهای دود و بنزین استفاده کرد.

طرز استفاده از آچار فیلر گیری:

ابتدا شما می بایستی بسته به تنظیم فاصله بین دو سطح مد نظر خود آچار مناسب را استفاده نمائید. در اینجا ما از آچار فیلرگیری بر اساس درجه بندی میلیمتر استفاده می کنیم. در ادامه تصاویر کاملا گویای طرز استفاده از آچار فیلر می باشند.
توجه: همیشه آچار فیلرگیری خود را با یک دستمال آغشته به روغن موتور تمیز کنید و هر یک از تیغه های آچار فیلر را چرب نگه دارد.

استفاده-از-آچار-فیلر

قرار-گیری-آچار-فیلر1

طرز فیلر گیری موتورسیکت:

برای فیلرگیری ابتدا می بایستی از میزان دقیق اندازه فیلر سوپاپ های موتور خود اطلاع داشته باشید. میزان فاصله فیلر در موتور های ۱۱۰cc تا ۲۵۰cc تک سیلندر به صورت استاندارد ما بین ۰٫۰۶mm الی ۰٫۰۹mm متغیر می باشد اما اکثر موتورهای طرح هوندا همانند CG125 یا CDI125 و یا کلیه موتورهایی که انجین آنها طرح CG یا CDI شرکت هوندا می باشد و تنها افزایش حجم سیلندر در آنها روی داده است میزان فیلر آنها ۰٫۰۸mm می باشد.
توجه: میزان فاصله فیلرها در موتورسیکلتهای مختلف با هم متفاوت است. برای کسب اطلاع از اندازه دقیق با شرکت سازنده موتورسیکلت خود تماس بگیرید.
۱– برای تنظیم فیلرهای سوپاپ ابتدا ابزار های مناسب را محیا کنید. همیشه برای تنظیم از آچار بکس و یک پیچ گوشتی دوپخ و یک آچار فیلر و یک انبردست استفاده کنید.

 

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!

 

ابزار-مناسب-برای-فیلر-گیری1

۲– سپس می بایستی هر دو پیچ وضعیت کاسه بوبین را باز کنید.

پیچ-های-بوبین-را-باز-کنید

۳– در این مرحله قالپاق سر سیلنر را باز کنید. توجه داشته باشید که در موتور های تریل نیازی به باز کردن قالپاق سرسیلندر نیست. تنها کافیست پیچ های مختص به فیلر ها را از روی قالباق باز نمائید.

تنظیم-آچار باز-کردن-قالپاق

۴– بعد از آنکه پیچ های قالپاق را باز کردید با یک آچار بکس میلنگ را در جهت عقربه های ساعت به حرکت در بیاورید تا در قسمت پیچ وضعیت میلنگ حرف T را ببینید. پس از دیدن حرف T علامتی که بر روی قسمت پیچ وضعیت میلنگ و بر روی کاسه بوبین است باید در یک راستا قرار بگیرند.

میل-لنگ-را-بچرخانید4

5- برای اندازه گیری میزان لقی سوپاپ، به وسایل خاصی نیاز نیست و فقط با دست می شود لقی سوپاپ را تست و اندازه گیری نمود. بعد از آنکه با دست میزان لقی سوپاپ را آزمایش کردید. اگر سوپاپ سفت بود یک دور کامل دوباره میلنگ را بچرخانید تا دوباره به علامت T رسیده و علامت آن را با علامت دیچه وضعیت انطباق پیدا نماید. این عمل بدین صورت انجام می گیرد که شاید پیستون در حالت کار قرار نداشته باشد. همین مرحله را یک بار دیگر برای سوپاپ دیگر انجام دهید.
توجه: در برخی از موتورسیکلت ها حرف T به معنای تایم و حرف F به معنای فیلر بوبین بر روی کاسه بوبین سر میلنگ درج گردیده است.

به-نشانه-تایم-توجه-کنید4

۶– حال پیچ مربوط به چکش شک قرار گرفته بر روی سوپاپ را کمی باز نمائید.

پیچ-روی-اسبک-را-کمی-شل-کنید6

۷– اکنون تیغه ۰٫۰۸mm آچار فیلر را بر زیر چکش شک و سوپاپ قرار دهید و به واسطه پیچ ضامن فاصله را تنظیم نمائید.

فیلر-مناسب-انتخاب-کنید7

۸– اکنون پیچ مربوط یه چکش شک را با یک انبر دست خوب سفت کنید. پس از سفت نمودن دوباره تیغه فیلر را سرجای خود قرار دهید تا مطمئن شوید فاصله تنظیم شده صحیح باشد.
توجه: پس از سفت کردن پیچ دقت نمائید که تیغه آچار فیلر نه به راحتی و نه به سختی از زیر چکش شک خارج شود.

عمل-فیلر-گیری8

پست مشابه : آموزش تصویری تنظیم کاربراتور موتورسیکلت (کامل)

۹– در آخر هم به ترتیب ابتدا قالباق سرسیلندر و سپس سایر پیچ ها و قسمت های دیگر را ببندید. کار فیلر گیری تمام شد.

قالپاق1

چنانچه در خصوص این مطلب ابهامی دارید در بخش نظرات سؤال خود را ثبت نمایید تا به آن پاسخ دهیم.

منبع: هنر فردی
هنر فردی
رایگان
دریافت فایل
یک‌شنبه 2 دی 1403، ساعت 05:53