چنانچه شما بخواهید دوره های آموزشی تعمیرات موتورسیکلت را بگذرانید علاوه بر صرف هزینه های زیاد، ماهها وقت شما صرف اینکار میشود. در این پست در ادامه آموزش تعمیر آموزش تصویری فیلرگیری موتورسیکلت به زبان ساده می خواهیم نحوه تعمیر گیربکس و صفحه کلاچ موتورسیکلت را به شما علاقمندان آموزش دهیم.
حتما ببینید: دانلود 10 فیلم بسیار کاربردی آموزش تعمیر موتورسیکلت هوندا (رایگان)
گیربکس یا (Transmission) یکی از اجزای اصلی هر وسیله نقلیه می باشد و نقش آن کم تر از موتور نیست. به گیربکس، سیستم انتقال قدرت به موتور می گویند، و مکانیزم خاصی دارد که به وسیله آن میزان معینی از دور موتور با استفاده از چرخ دنده های مختلف و سرعت های متفاوت، به تمامی چرخ های وسیله نقلیه منتقل می شود. نتیجه این عمل قابلیت کنترل نیرو و سرعت وسیله خواهد بود. وجود گیربکس به راننده اجازه می دهد که بدون بالا بردن بیش از حد دور موتور، آن را در حالت دلخواه و مورد نیاز کنترل نماید. دلیل اهمیت بالای آن نیز همین است یعنی هر موتوری حداکثر دور محدودی دارد و نمی تواند بالاتر از این دور کار کند و هر موتوری با حداکثر دور خود، نیرو و گشتاور معینی را می تواند تولید کند. در واقع گیربکس باعث می شود که نیرو و سرعت وسیله نقلیه قابل کنترل باشد.
در ایران بصورت عامیانه به دیسک کلاچ صفحه کلاچ میگویند و قطعهای که کاور کلاچ نام دارد را دیسک مینامند. دستگاه کلاچ به وسیله پدال کلاچ که زیر پای چپ راننده قرار گرفته بکار میافتد. برای بکار انداختن کلاچ، راننده میبایست با پای چپ پدال کلاچ را تا انتها فشار بدهد. کاربرد کلاچ در مواقع تعویض دنده یا متوقف کردن خودرو است آن هم برای اینکه موتور خاموش نشود. به حالتی که کلاچ گرفته میشود حالت خلاصی و به حالتی که کلاچ رها میشود حالت درگیر شدن کلاچ گفته میشود.
توی این پک فوق العاده، سیم پیچی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! سیم پیچی رو سریع یاد بگیر وحسابی پول دربیار!
علاقمندان بخوانند : دانلود بهترین کتاب رایگان آموزش تعمیر موتورسیکلت
نکته مهم: شما باید بتوانید علائم یک صفحه کلاچ فرسوده را تشخیص دهید. فرسودگی صفحه کلاچ بیشتر خودش را زمانی نشان میدهد که وقتی گاز میدهید و سرعت میگیرید، حتی هنگامی که کلاچ را رها کردهاید، دور موتور به شدت بالا میرود. هنگامی که عادی رانندگی میکنید، اگر صفحه کلاچ سالم باشد، موتور و گیربکس را به هم قفل خواهد کرد، به این ترتیب دور موتور بستگی مستقیم به سرعت خودرو خواهد داشت و از حد معمول بالاتر نخواهد رفت.
همکاران ما آماده پاسخگویی به سؤالات مرتبط شما در بخش نظرات هستند.