8 نکته بسیار مهم که در مورد پرورش ماهی زینتی در منزل باید بدانید!

در ادامه آموزش های تصویری پرورش انواع ماهی، در این مقاله 8 نکته کاربردی درباره پرورش ماهی های زینتی در منزل را به شما یادآوری می کنیم.
8 نکته بسیار مهم که در مورد پرورش ماهی زینتی در منزل باید بدانید!

در ادامه آموزش های تصویری پرورش انواع ماهی، در این مقاله 8 نکته کاربردی درباره پرورش ماهی های زینتی در منزل را به شما یادآوری می کنیم.

بخش اول– فیلم

 

 

 

بخش دوم– توضیحات درباره ماهی زینتی

ماهی-اسکار

کدام ماهی درآمد بیشتری دارید و بیشتر رند بازار است؟ ماهی اسکار (تصویر بالا) یکی از محبوب‌ترین آنهاست. اگر می‌خواهید یکی از پرفروش ترین و بازیگوش‌ترین ماهی‌‌های اکواریومی در ایران را پرورش دهید؛ ماهی اسکار انتخاب خوبی است. در جزوه پی دی اف زیر، 10 تا از بهترین ماهی های زینتی برای پرورش دادن بهمراه تصاویرشان را جهت دانلود رایگان قرار داده ایم.

دانلود pdf بهترین ماهی های زینتی برای پرورش

 

ماهی

توی این پک فوق العاده، روش پرورش ماهی قزل آلا رو به صورت اصولی یاد بگیر. پرورش ماهی قزل آلا اصول خاص خودشو داره اما با کمک این پک می تونی به درآمد فوق العاده بالا و بازدهی بی نظیر برسی. فقط 5 روز از وقتتو می گیره!

 

در واقع اگر شرایط محیط آکواریوم را برای نوع ماهی زینتی خود، به شرایط محل زندگی قبلی اش نزدیک کنید، بهترین نتیجه را خواهید گرفت. مثلا نوع غذا یا گیاهانی که در محیط ماهی زینتی که انتخاب کرده اید، را در آکواریومش قرار دهید. گفته می شود که اواخر زمستان بهترین موقع برای شروع پرورش ماهی زینتی می باشد زیرا خیلی سریع وارد فصل بهار می شوید و فصل بهار هم موقع تخم گذاری ماهی هاست. یک جفت ماهی سالم و ترو تازه انتخاب کنید و در اکواریوم بیندازید. اگر از یک باتجربه و متخصص در ابتدای کار کمک بگیرید، احتمال نتیجه گرفتن شما بسیار افزایش می یابد.

پرورش ماهی زینتی 1

برای ماهی هایک غذای با پروتئین زیاد فراهم کنید، بیشتر از پروتئینی که به ماهی های دیگر خود می دهید، چون می خواهید که این ماهی را برای تخم ریزی و پرورش، تقویت کنید. اگر بتوانید هم به نر و هم به ماده میگوی شور زنده بدهید عالی است! اگر هم امکانش را ندارید، میگوی یخ زده کفایت می کند. نرها را از ماده ها جدا کنید (یک شیشه وسط آکواریوم قرار دهید) بطوریکه همیشه در دید همدیگر باشند ولی نتوانند یکدیگر را لمس کنند.

در طول این جدایی، دمای آب اکواریوم را نسبت به حالت معمولی 12 درجه افزایش دهید و سعی کنید که Ph و سختی آب را در حد استاندارد نگه دارید.

نکته: منظور از Ph آب همان شدت اسیدی بودن آب است که دستگاه اندازه گیری آن توسط آکواریوم فروشی ها به شما داده می شود.

 

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!

 

اگر می خواهید کمی کارتان را توسعه دهید و بیشتر از یک پرورش ماهی در منزل، به این کار وارد شوید باید مجوز بگیرید. برای گرفتن مجوز‌های پرورش حیوانات، ماجرا با دقت دنبال می‌شود و تعداد ارگان‌هایی که باید برای راه اندازی آن مجوز صادر کنند نسبتا زیاد است. «برای شروع حتما باید مجوزهای لازم را داشه باشید چون پرورش حیوانات آبزی به خصوص ماهی‌های زینتی به دلیل احتمال وجود بیماری‌های خاص باید تحت نظر و مراقبت متخصصان صورت گیرد و سلامت آن‌ها تایید شود.

پرورش ماهی زینتی 4

مهم‌ترین و اصلی‌ترین مجوزی که باید اخذ شود مجوزی از اداره‌ی دامپزشکی استان است. بعد از آن، سازمان نظام مهندسی و در نهایت شیلات. گرفتن مجوز برای پرورش ماهی‌های تزیینی کمی سخت است به همین خاطر وقتی به سراغ مجوز بروید که تمام نکاتی که مد نظر این سه ارگان است را رعایت کرده باشید تا پروسه‌ی گرفتن مجوزتان طولانی نباشد. مهم‌ترین شرایط میزان مساحت سالنی است که باید به آن اختصاص دهید. حداقل متراژ سالن باید صدو پنجاه متر باشد، در غیر این صورت جزو مشاغل خانگی به حساب می‌آید و نمی‌توانید یک واحد صنعتی را‌ه اندازی کنید. اگر هم این میزان سالن یا سوله را در اختیار ندارید می‌توانید برگه‌ی مجوز مشاغل خانگی تهیه کنید و با گستردگی کمتری کارتان را آغاز کنید.

نکته‌: سرامیک بودن کف و دیواره‌های سالن، داشتن تهویه‌های مناسب و در صورت صنعتی بودن و بزرگ بودن سالن استفاده از دستگاه‌های گرمایشی مناسب برای رساندن دما به دمای مورد نیاز برای زندگی‌ ماهی‌ها و درنهایت سلامت ماهی‌های مولد و ماهی‌هایی که برای جفت گیری خریداری می شود از نکات مهم برای گرفتن مجوز بهداشتی است. با رعایت این نکات می‌توانید مجوزهای لازم را تهیه کنید و کارتان را استارت بزنید.

آشنایی کامل با وسایل و ابزآلات مورد نیاز برای راه اندازی یک کار می‌تواند شما را تا حد زیادی از سردرگمی نجات بدهد و به کارتان سرعت ببخشد. اولین چیزی که به آن نیاز دارید ماهی‌ است. ماهی‌‌های اسکار را به دو شکل برای پرورش خریداری می‌کنند یا به صورت تکی و یا به صورت جفت که به آن‌ها ماهی‌های مولد می‌گویند. ماهی‌های بالغ تکی با توجه به اندازه و باله بلند یا باله کوتاه بودنشان بودنشان قیمتی بین بیست تا بیست و پنج هزارتومان دارند. اما ماهی‌های مولد از جفتی شصت تا صدو پنجاه هزارتومان قیمت‌گذاری می‌شوند. فرقی که بین ماهی‌های تکی و ماهی‌های مولد وجود دارد این است که وقتی ماهی‌‌ها را به صورت تکی خریداری می‌کنید پروسه‌ی جفت گیری آن ها ممکن است طولانی شود و زمان را برای تولید از دست بدهید. اما ماهی‌های مولد به دلیل اینکه مرحله‌ی جفت‌گیری را رد کرده اند آماده‌ی زاد و ولد هستند و می‌تواند بازدهی و سرعت تولید‌تان را بالاتر ببرد و شما به سرعت به سوددهی برسید.

پرورش ماهی زینتی 2

این ماهی ضریب تکثیر بالایی دارد یعنی در هربار تکثیر حدود سه هزار تخم‌ریزی دارد که از بین آن‌ها حدود دو هزار بچه ماهی به دست می‌آید که برای تولید کننده رقم خوب و مناسبی به شمار می‌آید. بعد از انتخاب ماهی‌ها می‌رسیم به تهیه‌ی آکواریوم‌ها. با احتساب زمینی به متراژ حداقلی صدو پنجاه متر به ده آکواریوم استاندارد و پایه بلند نیاز داریم. این آکواریم‌ها در سه طبقه،‌ به طول یک متر، عرض چهل سانت و ارتفاع چهل و پنج سانتی متر هستند که می‌توانید با بالا رفتن متراژ سالن، تعداد آن‌ها را افزایش دهید. قیمت هر یک از این آکواریم ها با پایه ،‌حدود شصت هزار تومان است.

نکته: بعد از اینکه آکواریوم‌ها را در سالن مستقر کردید اگر ماهی مولد دارید در هر آکواریوم یک جفت مولد قرار می‌دهید تا تخم ریزی کنند اگر هم ماهی تک خریداری کردید در هر آکواریم چهار نر و چهار ماده را در گله‌های هشت تایی قرار می‌دهید و بعد از جفت‌گیری، هرکدام را به آکواریوم مستقلی انتقال می‌دهید.

از آنجا که ماهی‌های تزیینی ماهی‌های استوایی و تقریبا گرمسیری هستند دمای داخل آکواریوم آن‌ها و دمای سالن باید مناسب باشد. بهترین دما برای داخل آب بین بیست و شش تا بیست و هشت درجه است که می‌توانید آن را با دستگاه‌های مخصوص تنظیم دمای آب در حالت نرمال قرار بدهید. هر جفت ماهی اسکار هر بیست روز یک بار تخم‌گذاری می‌کند و دوره‌ی پرورش ماهی‌ها از تخم تا بالغ شدن ۴۵ روز محاسبه می‌شود که در این ۴۵ روز نیاز به نگهداری‌های خاصی دارد.

پرورش ماهی زینتی

پرورش ماهی‌ها جزو سخت‌ترین نوع پرورش حیوانات به شمار می‌آیند. فراهم کردن شرایط محیطی زندگی آن‌ها با توجه به تفاوت آب و هوا در کشور ما این موضوع را سخت‌تر هم می‌کند.« از آنجا که ماهی‌های تزیینی گرمسیری هستند و کشور ما تقریبا برای آنها به خصوص در نیمه‌ی دوم سال کمی سرد است باید حتما توجه داشته باشید که دمای داخل سالن را برای آنها‌ متعادل نگهدارید تا بتوانند به صورت کامل و صحیح مرحله‌ی جفت‌گیری تا به دنیا آمدن و بالغ شدن ماهی‌های جدید را طی کنند.

نکته: مناسب‌ترین دما برای داخل سالن بین ۲۵ تا ۲۸ درجه‌ است که اگر در مناطق سردسیری اقدام به پرورش کردید باید با دستگاه‌های گرم کننده دما را به این میزان برسانید.

بخش سوم– نکات دیگر

سال گذشته بیشتر از ۵‌ میلیون قطعه ماهی زینتی به کشور وارد شده است که این میزان حدود ۹۸‌ میلیون دلار ارزش‌گذاری شده است. کشورهای جنوب‌شرقی آسیا مانند تایلند، مالزی و سنگاپور بزرگترین تولیدکنندگان ماهی‌های زینتی در جهان به شمار می‌روند.

این در شرایطی است که ایران به سادگی می‌تواند به یک رقیب سرسخت برای غول‌های تولید ماهیان زینتی تبدیل شود، زیرا ایران به دلیل نزدیکی به بازارهای هدف دسترسی ساده‌تری دارد و همین موضوع می‌تواند هزینه‌های حمل‌ونقل این کالا را کاهش دهد و مشتریان را به بازار ایران جذب کند. علاوه بر این، ایران ۸۰ گونه از ۱۵۰۰ گونه ماهیان زینتی را به صورت بومی در اختیار دارد.

قیمت ماهی زینتی در بازارهای اروپا و آمریکا چند برابر بازار داخلی است و همین عامل سبب می‌شود صادرات ماهیان زینتی ارزآوری قابل توجهی برای کشورمان داشته باشد. مثلا یک قطعه ماهی آنجل ۴ اینچی در بازار ایران حدود ۱۵۰۰ تومان قیمت دارد این درحالی است که در بازار اروپا همین محصول حداقل با نرخ ۱۲ یورو معامله می‌شود که با قیمت روز ۳۶۰۰ تومانی هر یورو به ۴۳‌هزار و ۲۰۰ تومان می‌رسد. با این حساب می‌توان گفت درآمد صادراتی یک قطعه ماهی زینتی حدود ۲۸ برابر درآمد آن در بازار داخلی است.

محمدعلی حسینی مشاور پرورش ماهیان زینتی با تأکید بر این‌که پرورش ماهیان زینتی یک مدل کسب و کار ارزان و به‌صرفه است، توضیح می‌دهد: حداقل ۵۰ متر فضا و ۴۰ آکواریوم می‌تواند شغلی پردرآمد برای کارجویان دست و پا کند. این کار نیازی به پرداخت هزینه‌های کارگری ندارد و از تولید‌کننده تنها به اندازه ۴ تا ۵ ساعت کار در روز، زمان می‌گیرد. وی ادامه می‌دهد: حداکثر سرمایه مورد نیاز برای شروع این کار 15 تا 35 میلیون تومان است که پس از ۳ دوره یا ۶ ماه کار بازگشت سرمایه به صورت کامل اتفاق می‌افتد حتی اگر شما یک پرورش‌دهنده مبتدی باشید.

حداکثر سرمایه‌ای که برای این کار نیاز دارید، 15 تا 35 میلیون تومان است که تهرانی‌ها می‌توانند این مبلغ را به صورت وام نیز تأمین کنند. بنا به اعلام «کوروش پرند» معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بهمن‌ سال گذشته، پرورش‌دهندگان ماهی زینتی می‌توانند با معرفی‌نامه این وزارتخانه 15 تا 35میلیون تومان وام، از صندوق کارآفرینی امید (مهر امام رضا(ع) سابق) دریافت کنند. بازپرداخت این وام با سود ۴‌درصد و تنفس ۶ ماهه خواهد بود.

طول دوره پرورش ماهیان زینتی حداکثر دو ماه است. هر قطعه بچه‌ماهی به طول یک و نیم سانتیمتر حدود ‌هزار تومان قیمت دارد. با در نظر گرفتن تمام هزینه‌ها شامل آب، برق، غذا و دارو و … هر قطعه ماهی زینتی در تمام طول دوره پرورش یعنی ۲ ماه، حدود 2000 تومان هزینه دارد و پس از پایان دوره هر قطعه ماهی با توجه به گونه و زیبایی آن حداقل 11هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد.

مطلب مشابه: معرفی 12 کار فوق العاده برای انجام در منزل توسط آقایان (کاملا درآمدزا)

این در شرایطی است که با تخم‌ریزی ماهیان مولد و تولد نوزادان، ضمن این‌که هزینه اولیه خرید بچه‌ماهی حذف می‌شود، فروش بچه‌ماهی‌ها درآمد جداگانه‌ای ایجاد می‌کند. با این حساب می‌توان گفت میزان درآمد پرورش ماهیان زینتی حداقل دو برابر سرمایه اولیه در طول دو ماه خواهد بود.

بازهم هرگونه سوالی در مورد پرورش ماهی زینتی دارید در بخش نظرات با ما مطرح کنید تا به آن پاسخ دهیم.

منبع: هنر فردی
هنر فردی
رایگان
دریافت فایل
یک‌شنبه 2 دی 1403، ساعت 04:12