آموزش تصویری نحوه آبیاری زعفران به زبان ساده

زعفران گیاه حساسی است به همین دلیل باید مراحل رشد، مخصوصاً زمان های آبیاری این گیاه را مدیریت کرد تا بتوان محصول پر بار و با کیفیتی برداشت نمود. در این مقاله
آموزش تصویری نحوه آبیاری زعفران به زبان ساده

زعفران گیاه حساسی است به همین دلیل باید مراحل رشد، مخصوصاً زمان های آبیاری این گیاه را مدیریت کرد تا بتوان محصول پر بار و با کیفیتی برداشت نمود. در این مقاله می خواهیم شما را با نحوه صحیح آبیاری گیاه زعفران آشنا سازیم.

زمان آبیاری زعفران در سال اول کشت :

آبیاری-زعفران1

مطلب مرتبط : بهترین زمان برای کاشت زعفران چه زمانی است؟ کاملا اصولی و تایید شده

بهتر است در هر تاریخی که کشت صورت میگیرد چه در خرداد چه در شهریور قبل و بعد از کشت آبیاری صورت نگیرد چون با توجه به آلودگی های شدید پیاز به کنه و قارچ در صورت آبیاری این آلودگی به شدت افزایش پیدا می‌کند. حتی در مواردی به ازبین رفتن کامل مزرعه می انجامد پس سعی کنید از آبیاری در زمان کشت چه در قبل از کشت و چه در بعد از کشت پرهیز کنید. اولین آبیاری باید با توجه به دمای محیط صورت گیرد البته باید توجه داشت که در سال اول کشت به دلیل اینکه انتظار گل نداریم میتوان زودتر آبیاری را شروع کرد. یعنی بهتر است از اوایل مهر ماه آبیاری پیاز های تازه کشت شده را انجام داد. توجه داشته باشید که در صورت آلوده بودن پیاز زعفران به کنه، بهتر است تا سرد شدن هوا صبر کنید و سپس آبیاری را شروع کنید.

نحوه آبیاری زعفران:

با تماشای کلیپ زیر، با آبیاری زعفران بیشتر آشنا می شوید:

 

زعفران

توی این پک فوق العاده، روش پرورش زعفران رو به صورت اصولی یاد بگیر. پرورش زعفران اصول خاص خودشو داره اما با کمک این پک می تونی به درآمد فوق العاده بالا و بازدهی بی نظیر برسی. فقط 5 روز از وقتتو می گیره!

 

 

لینک دانلود این ویدئو

آبیاری زعفران در نقاط مختلف بسته به وضع آب و هوایی منطقه از اوایل مهر ماه تا دهه اول آبان ماه شروع می گردد. بدلیل اینکه عمل آبیاری باعث تحریک گیاه شده و گیاه زعفران را از خواب بیدار می کند، آب اول باید خیلی با دقت و حساسیت خاصی انجام گیرد تا برداشت زعفران با اشکال مواجه نشود. معمولا مزارع زعفران ۵ بار در سال آبیاری می شوند که در ادامه موقع هر کدام از این آبیاری ها را برای شما بیان می کنیم:

آبیاری زعفران1

آب اول (بار آب): در مناطق سردسیر در اوایل مهر انجام می شود و عمل سله شکنی پس از این آبیاری انجام می شود و سه هفته بعد گل ها نمودار می شوند .

آب دوم (زاج آب): معمولا ۴۰ روز پس از آبیاری اول اتفاق می افتد . از ضروریات این آبیاری این است که قبل از آن می باید در حدود ۱۰۰ کیلوگرم کود اوره در هکتار برای افزایش رشد رویشی در مزرعه پخش و سپس آبیاری کنیم .

 

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!

 

دو آبیاری فوق در توسعه ریشه های پیاز زعفران و رسانیدن غذا به آن ها و رشد و نمو گیاه بسیار مهم اند .

آب سوم: در اثر رطوبت زمستانه علف های هرز در مزرعه می رویند. لذا در اوایل اسفند آبیاری سوم انجام می شود که عملیات وجین را آسان تر می کند. به همین دلیل به آبیاری وجین معروف است .

آب چهارم: این آب که تا اواخر اسفند ماه داده می شود، برای حفظ رطوبت پیاز در خاک مهم است. در سال های مرطوب و در نقاط سردسیر به همین چهار آب بسنده می شود .

آب پنجم (زرد آب): این آب که قبل از زرد شدن برگ های زعفران صورت می گیرد، آخرین آبیاری زعفران به حساب می آید و معمولا در فروردین ماه صورت می گیرد.زعفران1

توجه !با توجه به محدودیت آب، کشاورزان از گسترش بی رویه سطح کشت که موجب تشنه ماندن مزرعه و در نتیجه کاهش عملکرد می گردد، خودداری نمایند.

زعفران کاران می باید از اهمیت آبیاری اسفند غافل نمانده و تاثیر مهم بارندگی های اسفند و فروردین را در درشت شدن پیازها از نظر دور ندارند.

این دو نکته را در نظر داشته باشید:

1- در فاصله بین دو آبیاری، خاک را خشک نگهدارید.

2- بعد از پایان عمر برگهای گیاه زعفران، آبیاری را قطع کنید.

نحوه آبیاری زعفران در مناطق سردسیر، گرمسیر و معتدل به چه صورت می باشد؟

اولین آبیاری در مناطق سردسیر از دهم مهرماه و در مناطق گرمسیر از اوایل آبان شروع می‌شود (۱۰-۱۵ روز پس از کاشت) که باعث رشد گل خواهد شد که به آن آب‌گل می‌گویند. اگر چنان‌چه پیش از مهرماه آبیاری صورت گیرد ابتدا برگ‌های زعفران رشد کرده و از خاک سر بیرون می‌آورند. همچنین در مناطق معتدل باید این گیاه را از 20 شهریور آبیاری کرد. آبیاری زودتر از موعد در کل درصدی از عملکرد می کاهد ولی درعوض احتمال سرمازدگی را کاهش و مدت زمان جذب ریشه را افزایش می دهد.

دوستانی که در مورد این مطلب سؤال دارند، می توانند در بخش نظرات سؤال خود را ثبت کنند تا به آن پاسخ داده شود.

منبع: هنر فردی
هنر فردی
رایگان
دریافت فایل
دوشنبه 3 دی 1403، ساعت 02:39